fbpx
Сьогодні
10:06 27 Вер 2022

У Держдепі США не мають інформації про те, що Китай планує підтримати РФ у війні проти України

English version here

Фото: Associated Press

У Державному департаменті Сполучених Штатів заявили, що не бачать жодних ознак того, що Китай має на меті допомагати РФ у війні з Україною

Про це повідомляє CNN.

Також там зазначили, що також немає підтверджень того, що Китай допомагає Росії в обході санкцій.

"Ми вивчаємо кожну інформацію, яку отримуємо", – заявив речник Державного департаменту Нед Прайс.

"Ми поки що не бачимо нічого, що вказувало б на те, що КНР застосовує інший підхід, коли йдеться про допомогу у сфері безпеки, коли йдеться про зусилля, спрямовані на те, щоб систематично допомагати росії уникати санкцій", наголосив він.

Прайс заявив, що США "продовжують спостерігати" за тим, що робить Китай щодо України. Він сказав, що зауваження міністра закордонних справ Китаю Ван Ї свідчать про те, що Китай має "певне занепокоєння тим, що росія робить в Україні".

Нагадаємо, що Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з Ваном Ї в п'ятницю в Організації Об'єднаних Націй.

Він "підкреслив наслідки, якщо КНР надасть підтримку вторгненню Москви в суверенну державу", написано в повідомленні Держдепартаменту за підсумками зустрічі.

"Він (Блінкен – ред.) підтвердив, що Сполучені Штати засуджують війну росії проти України та наголосив на наслідках, якщо КНР надасть підтримку вторгненню Москви до суверенної держави", наголосив Блінкен.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: