fbpx
Сьогодні
22:24 24 Сер 2022

Зеленський в ООН закликав змусити росію поважати загальнолюдські цінності

English version here

Президент Володимир Зеленський закликав світ змусити Рросію визнати, що непорушність кордонів і мир є безумовними цінностями для всіх народів.

Про це Зеленський заявив на Радбезі ООН, передає УП.

"Європа, Азія, Африка, Латинська Америка – всюди вже є сліди російських воєнних злочинців, і всі ми маємо об'єднатися і діяти максимально рішучо, щоб ніде більше не було слідів російських ракет, спалених російською артилерією міст…, щоб відчуття справедливості знову повернулось до міжнародних відносин. Ми всі маємо підтвердити і змусити росію визнати, що непорушність кордонів і мир є безумовними цінностями для всіх народів", – сказав Зеленський.

Також Зеленський заявив, що росія повинна звільнити захоплену територію України, щоб ніколи більше не було загрози радіаційної катастрофи і продовольчої кризи.

Крім того, зауважив президент, росію треба притягнути до відповідальності за злочин агресії проти України, і відповідна резолюція буде внесена на розгляд 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. "Щоб ніколи більше жодна держава світу не могла нехтувати Статутом ООН і обов'язковими для усього людства конвенціями, без винятків для всіх", – наголосив він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: