fbpx
Сьогодні
09:08 10 Сер 2022

Британська розвідка має сумнів щодо можливості росії укомплектувати новий корпус для війни в Україні

Фото: АА

Росія поставила собі за мету створити новий армійський корпус для війни в Україні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії про війну в Україні за 10 серпня.

Як зазначили у британській розвідці, через "обмежений рівень народного ентузіазму" навряд чи зможе рф набрати до корпусу необхідну кількість людей.

У Міноборони Британії наголосили, що російське командування, швидше за все, як і раніше, стикатиметься з конкуруючими операційними пріоритетами через посилення наступу на Донбасі та посилення оборони від очікуваних контратак України на півдні.

Британські розвідники вважають, що для підтримки своєї операції росія майже напевно створила нове велике формування сухопутних військ – 3-й армійський корпус.

Він базується в Мулиному Нижньогородської області на схід від Москви.

У розвідці додали, що ймовірно, у планах росії забезпечити більшу частину 3-го корпусу нещодавно сформованими "добровольчими" батальйонами. Їх формують по всій країні.

Російські регіональні політики підтвердили, що потенційним новобранцям нового корпусу пропонують вигідні грошові бонуси після того, як вони вирушать до України.

Російський армійський корпус зазвичай складається з 15-20 тисяч військовослужбовців.

Проте росії, ймовірно, важко буде довести нове формування до цієї чисельності, враховуючи "дуже обмежений рівень народного ентузіазму з приводу добровільної участі в бойових діях в Україні", зазначається у зведенні.

Крім того, вважають у Британії, ефект створення нового формування навряд чи буде вирішальним для всієї російської військової кампанії.

Нагадаємо, 9 серпня британська розвідка повідомила, що росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Зазначимо, що днями розвідка Британії також повідомила, що від початку російського вторгнення в Україні як мінімум 6 російських командувачів були звільнені і 10 російських генералів загинули.

Також, росія використовує протипіхотні "міни-метелики" для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі.

Читайте ежедневную хронику войны от "Рубрики" – все текущие новости этого времени обороны от российской агрессии собраны здесь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: