fbpx
Сьогодні
22:28 09 Сер 2022

NYT: За вибухами на аеродромі "Саки" стоять українські сили

Фото: Ілюстративне

"The New York Times" із посиланням на "високопоставленого українського військового" пише, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму стоять українські сили, хоча Міноборони України та міноборони росії не давали підстав говорити про таку версію.

Про це повідомляє "The New York Times" із посиланням на чиновника, який говорив на умовах анонімності.

"Високопоставлений український військовий, який знає ситуацію, сказав, що за нападом стоять українські сили", – вказано у тексті.

"Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному театрі (воєнних дій)", – також зазначено у тексті.

Чиновник не став розголошувати тип зброї, яка була використана для нападу, зазначивши лише, що "використовувався пристрій виключно українського виробництва".

NYT зазначає, що Україна має небагато видів зброї, яка може досягти півострова, окрім літаків, які ризикують бути негайно збитими потужною протиповітряною обороною росії.

Видання припускає, що напад України на російські війська на Кримському півострові призведе до загострення війни та збентеження для президента путіна.

NYT також вказує, що російська та окупаційна влада публічно не спекулювала щодо можливості українського нападу.

Міноборони росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства рф заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці, однак нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: