fbpx
Сьогодні
09:09 09 Сер 2022

За останній місяць військам рф вдалося просунутися на Бахмутському напрямку лише на 10 км., - британська розвідка

Росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості для більш суттєве просування на Донеччині

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії про війну в Україні за 09 серпня.

Як зазначили у британській розвідці, цими вихідніми росія продовжувала зосереджувати зусилля на зміцненні оборони на півдні України.

Незважаючи на зміщення зусиль, росія продовжувала атакувати українські позиції на Донеччині.

Найуспішнішим напрямком наступу РФ на Донеччині за останні 30 днів став бахмутський. Проте навіть тут за цей час російській армії вдалося просунутися лише на 10 км, наголосили у звіті Міноборони Британії.

На інших ділянках Донбасу, куди росія намагалася прорватися, її сили за 30 днів не просунулися більше ніж на 3 км. Це значно менше, ніж росія планувала, додали у британській розвідці.

"Незважаючи на інтенсивне використання артилерії в цих районах, росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування вперед", підкреслюється в огляді.

Зазначимо, що днями розвідка Британії також повідомила, що від початку російського вторгнення в Україні як мінімум 6 російських командувачів були звільнені і 10 російських генералів загинули.

Мова йде, зокрема, про звільнення командувачів Східного та Західного військових округів росії:

  • Генерала-полковника Александра Чайка було звільнено з посади командувача Східного військового округу у травні 2022 року.
  • Генерал-полковник Александр Журавльов, командувач Західного військового округу з 2018 року, був відсутній на святкуванні Дня ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, і, швидше за все, його замінив генерал-лейтенант Владімір Кочетков.
  • Генерал Александр Дворніков був зміщений після того, як отримав загальне командування операцією в Україні, а генерал Сергєй Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

Нагадаємо, що росія використовує протипіхотні "міни-метелики" для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі.

Саме вони можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: