fbpx
Сьогодні
13:05 07 Сер 2022

Однією з причин війни в Україні є безкарність злочинів комунізму, - прем’єрка Естонії

Безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин руйнівної і геноцидної війни на території Європи

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє ERR.

Зазначимо, що Каллас виступила напередодні у Швейцарії на церемонії вручення Європейської премії політичної культури.

Престижну премію прем'єрці присудив швейцарський фонд Ганса Рінг'є.

Каллас її отримала за політичну сміливість у протистоянні російській агресії та за впливову роль у забезпеченні рішучої відповіді західних країн.

"Сьогодні у вільного світу є вікно можливостей зупинити російський імперіалізм. Ми стали свідками величезних змін у політиці країн Заходу.

Але ці зміни – лише початок, і вони мають бути стійкими. Агресор не змінив і не скасував своїх злочинних цілей.

Це означає, що ми не можемо зробити жодного кроку назад. Навпаки, нам потрібно рухатися вперед, і важливі зміни у нашій політиці мають стати постійними", наголосила прем'єр-міністр у промові.

З її слів, саме безкарність злочинів комуністичного режиму є однією з головних причин того, що "ми знову зіткнулися із руйнівною та геноцидною війною на європейській землі".

Каллас підкреслила, що на додаток до розслідування воэнних злочинів, необхідно створити спеціальний міжнародний трибунал для притягнення Кремля до відповідальності за злочин агресії.

"Путін розраховує на безкарність. Тому ми тим більше маємо зробити все можливе, щоб усі, хто стоїть за агресією та масовими злочинами проти України, були покарані", наголосила естонська прем'єрка.

Каллас відстоює позицію, щоб усі радянські пам'ятники були прибрані з публічного простору країни якнайшвидше.

Після російського удару по колонії в Оленівці Каллас наголосила, що не може бути повернення до відносин з воєнними злочинцями.

Довідка

Нагадаємо, вранці, 29 липня, російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих.

Генштаб України спростував звинувачення РФ, що удар нанесли ЗСУ.

За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони росії.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких загарбники підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки, внаслідок якого загинули щонайменше 53 українських полонених.

Підрозділи "Азову" оголосили полювання на усіх причетних до масового вбивства українських військовополонених в Оленівці 29 липня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: