fbpx
Сьогодні
17:34 29 Лип 2022

СБУ перехопила розмову, яка підтверджує російський злочин в Оленівці

Окупанти умисно обстріляли колонію в Оленівці, що призвело до низки жертв, у тому ж числі й серед українських полонених. Служба безпеки України (СБУ) перехопила розмови окупантів, які підтверджують причетність Росії до воєнного злочину.

Про це пише СБУ.

"Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики "ДНР" не вірять у брехню російської пропаганди про те, що "обстріл" виправної установи в Оленівці здійснила Україна", – пише пресслужба СБУ.

Зазначається, що подібних аудіоперехоплень у розпорядженні СБУ є декілька й усі вони будуть використані як доказ чергового воєнного злочину Росії.

Про що говорять бойовики

  • Росія могла самостійно влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку розмістила у приміщенні колонії. Жоден з очевидців не чув звуку прильоту ракети;
  • окупанти розташували власні "Гради" неподалік від виправної колонії. Їх російські військові застосовували для ударів по території, підконтрольній Україні. Однак жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось.

Також судячи з відео у мережі, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна, що свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині будівлі, а її стіни "захистили" сусідні приміщення від вибухової хвилі.

Водночас сліди від вибуху на стінах характерні саме "внутрішньому джерелу" вибуху.

"Які б нісенітниці не вигадував ворог, аби виправдати себе, всім очевидно – саме Росія винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші наявні докази. Я певен, що згодом доказова база буде тільки доповнюватись", – заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Василь Малюк.

Вранці 29 липня російські пропагандистські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені.

Повідомляють про понад 50 загиблих серед них.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: