fbpx
Сьогодні
22:31 01 Сер 2022

Росія готова віддати тіла загиблих в Оленівці: Лубінець розповів деталі

Фото: t.me/inapalm

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що російська сторона погодилась віддати тіла військовополонених, які загинули внаслідок вибуху в Оленівці, але "після закінчення розслідування".

Про це пише Суспільне.

"Можу повідомити, що ми отримали сигнал, що вони (росіяни – ред.) готові повернути тіла наших героїв, але таке формулювання, що після закінчення розслідування. На уточнення, скільки треба часу для розслідування, ми відповіді поки не отримали. Але ми чекаємо", — розповів Лубінець в ефірі телемарафону.

За його словами, коли наші військовослужбовці потрапляють у полон, Міжнародний Комітет Червоного Хреста на запити України з'ясовує імена полонених. Надалі вони та ООН гарантують полоненим безпеку і повернення їх додому через обмін.

"На мій запит дати список стосовно того, що відбувається з конкретними "азовцями", я отримав відповідь, що всю інформацію стосовно військовослужбовців отримають виключно родичі. Я можу як омбудсмен отримати лише загальну інформацію щодо загиблих і поранених", — додав Лубінець.

Уповноважений також зазначив, що під час неофіційного спілкування представники Червоного Хреста запевнили, що "роблять усе, щоб надати родичам інформацію".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: