fbpx
Сьогодні
21:31 01 Сер 2022

Міжнародні експерти попередньо встановили, що пожежу в Оленівці спричинила термобарична зброя, — генпрокурор

Фото: t.me/inapalm

Причиною масового вбивства українських військовополонених в Оленівській колонії стала термобарична зброя, кажуть у своїх попередніх висновках міжнародні експерти, які співпрацюють з Офісом генпрокурора України.

Про це в етері телемарафону повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін, пише Громадське.

«Це попередні висновки декількох міжнародних експертів, тобто це беззаперечно не ракетний обстріл — у цьому вони впевнені. Це також підтверджується тією інформацією, яку наразі опрацьовують органи досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора», — сказав Костін.

За його словами, в Україні також почали невідкладні слідчі дії щодо пошуку людей, які причетні до трагедії в Оленівці. Проте Костін каже, що це питання є складнішим.

«На мій погляд, пріоритетним зараз є викриття російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив цієї будівлі системами HIMARS», — резюмує Костін.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні в Червоному Хресті повідомили, що російська сторона не дала доступ представникам Організації до колонії в окупованій Оленівці, де загинуло приблизно 40 українських військових, а поранено – 130.

Тим часом опубліковані нові супутникові знімки колонії до та після вбивства українських військових, які свідчать, що будівлю підірвали зсередини.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: