fbpx
Сьогодні
17:25 20 Лип 2022

Понад 30 країн надали військову підтримку Україні і продовжать це робити, - міністр оборони США

За результатами трьох попередніх зустрічей Контактної групи з питань оборони України (у форматі "Рамштайн"), озброєння й техніку Україні поставляють більше 30 країн, крім того постійно висуваються нові ініціативи.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття зустрічі "Рамштайн-4" у віртуальному форматі, повідомляє "Укрінформ".

"Місяць тому ця група зібралася в Брюсселі для зустрічі в персональному форматі, щоби підтвердити нашу відданість захисту України, і ми почули від багатьох країн оголошення нових ініціатив. Наразі більше 30-ти країн надали військову підтримку Україні", – заявив глава Пентагону.

Він підкреслив, що ці спільні зусилля вже призвели до зміни ситуації на місцях. Вони продовжаться й надалі.

У цьому зв'язку Остін нагадав, що лише Сполучені Штати з моменту зустрічі в Брюсселі виділили Україні більше 2,6 мільярдів доларів оборонної допомоги, яка включає, в тому числі, 12 систем HIMARS, які "суттєво посилили" вогневу потужність ЗСУ.

"Ми продовжимо забезпечувати історичний рівень підтримки, щоби Україна могла захистити себе", – підкреслив Остін.

Він підтвердив, що адміністрація США оголосить цього тижня про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги та зазначив, що інші країни також активно долучаються до цього.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: