fbpx
Сьогодні
19:25 26 Чер 2022

Байден закликав світ прискорити перехід на "чисту" енергетику

English version here

Фото: Reuters

Президент США Джо Байден закликав міжнародну спільноту об'єднати зусилля, аби інвестувати у швидший перехід на чисту енергетику на тлі впливу російської війни проти України на енергетичні ринки у всьому світі.

Про це він заявив у неділю на саміті G7 у Німеччині, повідомляє Укрінформ.

«Весь світ відчуває вплив жорстокої війни росії в Україні», – заявив президент США.

Він підкреслив, що це сколихнуло енергетичні ринки в глобальних масштабах. Тому світ має докласти зусиль, щоби зменшити цю енергетичну залежність.

«Нам потрібні зусилля всього світу, щоб інвестувати у перехідні проєкти "чистої" енергетики, щоби забезпечити стійкість критично важливої інфраструктури до змін клімату», – підкреслив американський лідер.

При цьому він наголосив на важливості розробки необхідного обладнання, зокрема батарей, які відповідали б високим стандартам праці та довкілля.

Президент США також вказав на важливе значення транспортної інфраструктури, в тому числі залізниць і портів, для переміщення матеріалів, призначених для переробки, а також розширення доступу до технологій "чистої" енергії.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц пропонує створити міжнародний кліматичний клуб, який працюватиме над припиненням техногенної зміни клімату.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: