fbpx
Сьогодні
11:35 07 Чер 2022

До Києва привезли тіла загиблих військовослужбовців, що боронили "Азовсталь"

До Києва привезли тіла загиблих українських захисників із маріупольського заводу "Азовсталь"

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на Асоціацію родин захисників "Азовсталі", передає Рубрика.

Як зазначають, патронатна служба полку "Азов" зустріла і разом із лікарями провела огляд та опис тіл.

"Серед тіл загиблих третина – бійці полку "Азов". Належність інших тіл до різних підрозділів з'ясовують", написано у повідомленні.

У центрі наголошують, судмедексперти проведуть роботи, які, попередньо, можуть тривати до трьох місяців.

Згодом родини загиблих запросять на експертизу та процедуру упізнання.

Як повідомляла Рубрика, 4 червня стало відомо, що на лінії фронту у Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та росією за формулою "160 на 160".

Довідка

Нагдаємо, що ГУР опублікувало відео, як українські захисники вертольотами доставляли зброю та боєприпаси бійцям на "Азовсталь".

Буданов розповів, що всього до захисників Маріуполя в "Азовсталь" літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою, а одного разу із 72 бійцями полку "Азов" на борту.

Уперше про операцію доставки боєприпасів, провіанту та медикаментів гелікоптерами до "Азовсталі" розповів "Українській правді" секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Тоді захисники Маріуполя ще перебували в облозі російських військ на території меткомбінату "Азовсталь".

Президент Володимир Зеленський, вже після евакуації українських військових із "Азовтсалі", в інтерв'ю ведучим "Єдиного телемарафону" розповів, що під час таких операцій гелікоптерами не повернулося додому 90% льотчиків.

В інтерв'ю "Українській правді"засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький розповів, що останні дві спроби доставки гелікоптерами необхідних припасів для захисників Маріуполя були невдалими.

Він також розповів, що ці операції не мають подібних прецедентів у світовій історії та додав, що в ході одного такого вильоту прилетіло 5 медиків із Дніпра, зокрема хірург й анестезіолог.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: