fbpx
Сьогодні
17:10 06 Чер 2022

Зеленський розповів, скільки захисників "Азовсталі" знаходяться у полоні росіян

English version here

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі».

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, пише «РБК-Україна».

За словами президента, визволенням цих полонених займається розвідка Міністерства оборони. Глава держави сказав, що не сприймає серйозно слова росіян і бойовиків «ДНР» про подальшу долю полонених, адже вважає це всього лиш піаром.

А ще Зеленський вважає, що окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки вони стали «публічними полоненими».

Довідка

Нагдаємо, що ГУР опублікувало відео, як українські захисники вертольотами доставляли зброю та боєприпаси бійцям на "Азовсталь".

Буданов розповів, що всього до захисників Маріуполя в "Азовсталь" літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою, а одного разу із 72 бійцями полку "Азов" на борту.

Уперше про операцію доставки боєприпасів, провіанту та медикаментів гелікоптерами до "Азовсталі" розповів "Українській правді" секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Тоді захисники Маріуполя ще перебували в облозі російських військ на території меткомбінату "Азовсталь".

Президент Володимир Зеленський, вже після евакуації українських військових із "Азовтсалі", в інтерв'ю ведучим "Єдиного телемарафону" розповів, що під час таких операцій гелікоптерами не повернулося додому 90% льотчиків.

В інтерв'ю "Українській правді"засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький розповів, що останні дві спроби доставки гелікоптерами необхідних припасів для захисників Маріуполя були невдалими.

Він також розповів, що ці операції не мають подібних прецедентів у світовій історії та додав, що в ході одного такого вильоту прилетіло 5 медиків із Дніпра, зокрема хірург й анестезіолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: