fbpx
Сьогодні
Відео 17:44 31 Тра 2022

"Унікальна операція": з'явилося відео, як доставляли зброю та боєприпаси на "Азовсталь"

З'явилося відео, як українські захисники вертольотами доставляли зброю та боєприпаси бійцям на "Азовсталь".

Відео опублікувало Головне управління розвідки.

 

"Щоб доставити захисникам Маріуполя вкрай необхідну зброю та боєприпаси, вертолітники ЗС України та спецпризначенці ГУР МО України здійснили унікальну за складністю операцію", – зазначили у ГУР.

Довідка

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-майор Кирило Буданов розповів, що всього до захисників Маріуполя в "Азовсталь" літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою, а одного разу із 72 бійцями полку "Азов" на борту.

Уперше про операцію доставки боєприпасів, провіанту та медикаментів гелікоптерами до "Азовсталі" розповів ЗМІ секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Президент Володимир Зеленський, вже після евакуації українських військових із "Азовсталі", розповів, що під час такий операцій гелікоптерами не повернулося додому 90% льотчиків.

Засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький розповів ЗМІ, що останні дві спроби доставки гелікоптерами необхідних припасів для захисників Маріуполя були невдалими. Він також розповів, що ці операції не мають подібних прецедентів у світовій історії та додав, що в ході одного такого вильоту прилетіло 5 медиків із Дніпра, зокрема хірург й анестезіолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: