fbpx
Сьогодні
08:56 26 Тра 2022

Агресію росії неможливо вгамувати, потрібна сила: Британія закликає Захід не умиротворювати рф, а перемогти

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс звернеться до Заходу із закликом не умиротворювати росію, а забезпечити перемогу над нею

Про це пишуть Telegraph та CNN з посиланням на британське МЗС.

Як зазначають у виданні, Трасс виступить перед Збройними силами Боснії та Герцеговини в Залі армії Сараєво, використовуючи цю промову для звернення до країни Заходу.

Міністерка також вимагатиме більше зброї для України та додаткових санкцій проти рф.

"Агресію росії неможливо вгамувати. Це потрібно зустріти з силою. Ми не повинні допустити, щоб в Україні розвивався тривалий і все більш болючий конфлікт", наголосить Трасс.

Вона додасть, що Захід повинен "вивчати уроки історії" після того, як президента росії володимира путіна безуспішно намагалися умиротворити поступками перед вторгненнями в Грузію, Крим і Донбас.

"Ми повинні бути невблаганними у забезпеченні перемоги України за допомогою військової допомоги та санкцій. Зараз ми не можемо "зняти ногу з прискорювача"", зазначить міністерка закордонних справ Британії.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон є одним зі світових лідерів, який найбільше підтримує боротьбу України з агресором.

Від 24 лютого його країна надала Києву протитанкові ракети, системи ППО та іншу зброю. Велика Британія серед лідерів із запровадження санкції проти росії.

3 травня Джонсон став першим західним лідером, який виступив перед українським парламентом із початку вторгнення.

Тоді він оголосив про пакет підтримки на 300 мільйонів фунтів стерлінгів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: