fbpx
Сьогодні
08:56 03 Тра 2022

Прем'єр-міністр Британії оприлюднив новий пакет військової допомоги Україні на 300 млн фунтів

English version here

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон 3 травня оголосить про новий пакет оборонної військової допомоги Україні на 375 млн доларів

Про це інформують в повідомленні Офісу британського прем'єра.

Також зазначають у повідомленні про те, що незабаром направлять до України спеціалізовані автомобілі цивільного захисту.

"Прем'єр-міністр сьогодні оприлюднить новий пакет військової допомоги вартістю 300 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки оборони України від незаконного вторгнення росії", повідомили в Офісі Джонсона.

Там зазначили, що до пакета входитиме обладнання радіоелектронної боротьби.

А також радарна система проти батарей, обладнання для глушіння GPS і тисячі приладів нічного бачення.

В Офісі Джонсона додали, що в найближчі тижні Велика Британія також надішле Україні системи важкої вантажопідйомності для надання матеріально-технічної підтримки ізольованим силам.

А ще понад десяток нових спеціалізованих Toyota Landcruiser.

Автомобілі призначені для допомоги захистити цивільних посадовців на сході України та евакуювати мирних жителів з прифронтових районів.

Про цей новий пакет військової допомоги британський прем'єр повідомить 3 травня під час звернення до Верховної Ради України в прямому етері

Джонсон стане першим світовим лідером, який виступить перед українським парламентом від початку повномасштабного вторгнення рф.

Як зазначає Офіс, Джонсон під час звернення скаже, що зараз "зоряний час" для України і що Велика Британія "пишається тим, що є серед друзів України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: