fbpx
Сьогодні
13:14 14 Тра 2022

Глава МЗС Британії: Я закликаю союзників зробити так, щоб Україна отримувала все: від танків та літаків до боєприпасів

English version here

Глава МЗС Британії Ліз Трасс закликала Захід продовжувати підтримку України важким озброєнням, а також посилювати санкції

Про це, як пише ЄП, йдеться в її статті в Express.

"Битва за Донбас вирує, оскільки російські війська просуваються на Сході та Півдні. Якщо путін переможе, він націлиться на більші території України і не поступиться, поки вся країна не буде під його контролем", наголосила Трасс.

Зі слів глави МЗС Британії, путін грає на тому, що бажання вільного світу зупинити його не може зрівнятися з його рішучістю поставити Україну на коліна.

"Ми довели, що росія помилялася, і будемо робити це знову. Тепер зрозуміло, що путін не може зламати і не зламає чи підпорядкує Україну. Але треба йти далі – стратегічним і моральним імперативом для всіх нас є перемога України", наголосила Трасс.

"Я закликаю наших союзників зробити більше, щоб Україна отримувала те, що їй потрібно, від важкої зброї, як-от танки та літаки, до боєприпасів та інших поставок.

Найкращою довгостроковою безпекою для України буде те, що вона зможе захиститися від будь-якої майбутньої агресії", вважає глава МЗС Британії.

Саме тому, як наголосила вона, Велика Британія співпрацює з Польщею через спільну комісію з метою оснащення України зброєю стандарту НАТО.

"Ми також повинні продовжувати морити голодом путінську машину для фінансування війни, накладаючи санкції на більшу кількість тих, хто фінансує його агресію, від олігархів і банків до енергетики, золота та сфери послуг", заявила Трасс.

"Ми повинні невпинно посилювати тиск, доки путінські війська залишаються в Україні", додала вона.

При цьому міністр стверджує, що Британія не шукає зміни режиму в росії: "Але слід розуміти: ослаблена росія є наслідком рішення путіна розпочати неспровоковане вторгнення".

Як повідомляла, Рубрика, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

"Джо Байден підписав закон про постачання Україні різних видів зброї за ленд-лізом. Підписаний 9 травня", – повідомили у Вашингтоні.

Ленд-ліз діяв під час Другої світової війни і давав США змогу оперативно надавати союзникам зброю та інше. Ленд-ліз означав перемогу над нацистами під час Другої світової. Він означає перемогу й над нацистами сучасності.

В тексті документу йде мова про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та для інших цілей.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для України і назвав це історичним кроком.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: