fbpx
Сьогодні
14:57 12 Тра 2022

Уряд Японії ухвалив рішення про замороження активів російських Сбербанку й Альфа-Банку

Уряд Японії у четвер, 12 травня, заморозив активи найбільшого банку росії Сбербанк, а також найбільшого приватного банку Альфа-Банку

Як передає Рубрика, про це повідомляє Kyodo News.

Нагадаємо, що такі ж заходи були раніше запроваджені в США та ЄС.

Як зазначили у виданні, цей крок змусить японські компанії шукати альтернативні способи врегулювання платежів для продовження бізнесу в росії.

Крім того, Токіо заборонить японським приватним особам і компаніям робити нові інвестиції в росії, які дадуть їм 10 і більше відсотків. Під заборону також підлягають позики зі строком погашення більше одного року.

Зараз японські компанії, що працюють в росії, стикаються зі складним бізнес-середовищем через збої в логістиці. Очікується, що вони зіткнуться з ще більш складною ситуацією, якщо їм заборонять залучати кошти з Японії, повідомляють у виданні.

Також повідомили, що Японія вже ввела ряд санкцій проти росії, зокрема заморозила активи президента володимира путіна та інших посадових осіб.

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення росії в Україну США, ЄС, Велика Британія, Японія та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: