fbpx
Сьогодні
10:45 12 Тра 2022

Німецький концерн Siemens заявив, що виходить з ринку РФ через війну в Україні

Німецький концерн Siemens оголосив, що вийде з російського ринку через війну в Україні

Про це йдеться у заяві Siemens.

Як зазначають у заяві, компанія почала процедуру згортання всієї промислової діяльності.

Siemens нагадує, що після початку війни призупинила весь новий бізнес та міжнародні поставки до рф і Білорусі.

"Комплексні міжнародні санкції, а також поточні та потенційні контрзаходи впливають на бізнес-діяльність компанії в росії, зокрема на залізничне обслуговування та технічне обслуговування", повідомили в концерні.

Зазначимо, що на компанію в росії працюють 3000 людей.

"Ми засуджуємо війну в Україні і вирішили провести впорядкований процес, щоб згорнути нашу промислову діяльність у росії.

Це було нелегке рішення, враховуючи наш обов'язок піклуватися про наших співробітників і давні стосунки з клієнтами на ринку, де ми працюємо вже майже 170 років.

Ми оцінюємо вплив на наших співробітників і будемо продовжувати підтримувати їх у міру своїх можливостей. У той же час ми надаємо гуманітарну допомогу нашим колегам і народу України та підтримуємо міжнародне співтовариство у закликах до миру", заявив президент і генеральний директор Siemens AG Роланд Буш.

Компанія також підкреслила, що припинить свою діяльність в росії відповідно до нормативних вимог та міжнародних санкцій.

Нагадаємо, що раніше німецький концерн Siemens повідомив російську залізницю про призупинення контракту на покупку високошвидкісних електропоїздів "Сапсан".

Раніше компанія потрапила у скандал після того, як з'ясувалось, що Siemens поставила в росію газові турбіни, які пізніше були встановлені в окупованому Криму, який є суб'єктом санкцій з боку ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: