fbpx
Сьогодні
09:26 12 Тра 2022

У Британській розвідці повідомили про виведення після важких втрат російських підрозділів з Харківщини

Росія виводить військові підрозділи з Харківської області для реорганізації та поповнення своїх сил після важких втрат

Про інформує Рубрика, посилаючись на звіт британської розвідки у Твіттері.

Як зазначили британські розвідники, українські сили продовжують контратаки на північ від Харкова. Під час наступу ЗСУ відбили кілька міст і сіл у напрямку російського кордону.

"Пріоритет операцій росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані на Харківщині, вразливими для мобільних та високомотивованих українських контратакуючих сил", написано у повідомленні.

За даними британських спецслужб, виведені з Харківської області сили після посилення, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець.

Британська розвідка підкреслює, що ці підрозділи будуть блокуючими силами для захисту західного флангу зосередження основних сил росії та основних шляхів постачання операцій в районі Ізюму.

"Виведення російських військ із Харківської області є мовчазним визнанням нездатності росії захопити ключові українські міста, де очікувався обмежений опір населення", наголошують британські розвідники.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що росія продовжує зусилля щодо зміцнення свого гарнізону на захопленому острові Зміїний у Чорному морі.

А ще раніше, Британська розвідка заявила, що росія недооцінила опір України і тому це призвело до непосильних втрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: