fbpx
Сьогодні
09:44 10 Тра 2022

Британська розвідка: росія недооцінила опір України і тому це призвело до непосильних втрат

Недооцінка українського опору і понесені через це втрати не дозволили путіну 9 травня оголосити про військові успіхи своєї армії в Україні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії у Твіттер.

"Недооцінка росією українського опору та планування за "найкращим сценарієм" призвели до очевидних оперативних невдач, не давши президенту путіну оголосити про значний військовий успіх в Україні на параді в День перемоги 9 травня", зазначають розвідники в огляді.

За припущенням британської розвідки, російський план вторгнення, швидше за все, був заснований на помилковому припущенні, що армія РФ зустріне обмежений опір і зможе швидко оточити населені пункти.

У відомстві додали, що саме це припущення змусило російські війська спробувати провести початковий етап операції з легким підходом, призначеним для досягнення швидкої перемоги з мінімальними втратами.

"Цей прорахунок призвів до непосильних втрат і подальшого зниження оперативної спрямованості росії", підкреслили у британській розвідці.

Як раніше повідомляла Рубрика, за даними британської розвідки, у росії серйозно зменшилася кількість високоточних боєприпасів, – розвідка Британії.

"Однак, оскільки конфлікт триває понад довоєнні очікування росії, російські запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, виснажені. Це змушує використовувати легкодоступні, але застарілі боєприпаси, які менш надійні, менш точні та легше перехоплюються. росії, швидше за все, буде важко замінити вже витрачену високоточну зброю", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: