fbpx
Сьогодні
10:58 08 Тра 2022

Британська розвідка повідомила, що не бачить суттєвих змін на фронті попри присутність російських командувачів на передовій

Старші командири російських військ пробують вирішувати проблеми особистою присутністю на передовій

Про це  інформує Рубрика, посилаючись на огляд британської розвідки про війну в Україні, який щодня публікує Міноборони Великої Британії.

Як зазначають британські розвідники, саме тому російські командири часто гинуть, а їхні колеги, яким доводиться приймати командування, не мають необхідного досвіду.

"Труднощі з командуванням і контролем, як і невпевнені дії військ на передовій, спонукали старших командирів особисто з'являтись на полі бою, напевно, щоб особисто брати на себе лідерство в операції", зазначають у Міноборони Британії.

"Російські командувачі рідко делегують оперативні повноваження підлеглим, а вони з цієї причини не отримують важливого досвіду лідерства", пояснюють вони.

"Проте не помітно, щоб присутність цих командувачів на передовій якось покращила чи змінила оперативний задум. Успіхам росіян продовжують заважати недоліки планування та підтримки", наголосили розвідники в огляді.

Зазначається, що присутність командувачів вищого рівня близько до передової наражає їх на значний ризик, і саме це спричинило непропорційно великі втрати серед старших офіцерів РФ у цій війні.

"Це призвело до того, що сили повільніше реагують на невдачі і не можуть змінювати свій підхід на полі бою",  вважають у британській розвідці.

"Усі ці проблеми вірогідно зберігатимуться і далі, з огляду на відносну нестачу досвіду оперативного командування у тих офіцерів, яких призначають замість вбитих", додали розвідники у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, у попередньому огляді британці розповідали, що росія втрачає у війні в Україні найбоєздатніші підрозділи і передове обладнання, яке непросто буде відновити через санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: