fbpx
Сьогодні
08:08 10 Тра 2022

4-річна Аліса з "Азовсталі", яку окупанти розлучили з мамою, знаходиться в безпеці: що відомо

4-річна Аліса, яку російські загарбники розлучили з мамою під час евакуації з "Азовсталі" у Маріуполі, зараз у безпеці

Про це в Telegram повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, пише Рубрика.

Омбудсмен зазначила, що дівчинку тимчасово прихистила у себе працівниця Запорізької військової адміністрації.

Також Денісова додала, що рідних Аліси вже розшукали і незабаром малечу передадуть на виховання її рідним, які перебувають у більш безпечному регіоні України.

Про долю матері Аліси відомо лише, що її окупанти відправили у фільтраційний табір. Про те, де саме зараз жінка, поки немає інформації.

Денісова наголосила, що такими діями військові РФ грубо порушують права українських дітей, гарантовані Конвенцією ООН про права дитини та Женевською конвенцію про захист цивільного населення під час війни.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну з проханням врахувати ці факти порушень РФ прав дитини в Україні", написала омбудсмен.

Як повідомляла Рубрика, дівчинку розлучили із мамою під час евакуації. Про це повідомили захисники Маріуполя. Вони попросили світову спільноту втрутитись і повернути дитині маму.

Нагадаємо, що саме Аліса – це та дівчинка, яка кілька тижнів тому передала щемливе послання з бомбосховища заводу "Азовсталь". Малеча просила, щоб її евакуювали зі знищеного росіянами міста.

Як писала Рубрика, зі слів Ірини Верещук, усіх жінок, дітей та людей похилого віку було евакуйовано з території металургійного комбінату "Азовсталь" у блокадному Маріуполі.

Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: