fbpx
Сьогодні
22:07 05 Кві 2022

США призупинили обмін інформацією з російськими податковими органами

США призупинили обмін інформацією з російськими податковими органами, щоб ускладнити збір податків в рф.

Про це повідомили агентству Reuters у Міністерстві фінансів США.

"Служба внутрішніх доходів США призупинила обмін інформацією з російськими податковими органами, щоб перешкодити можливості Москви збирати податки та фінансувати війну проти України", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди про уникнення подвійного оподаткування, яку уклали 30 років тому, Податкова служба США (IRS) та Федеральна податкова служба рф співпрацювали з метою обміну інформацією для сприяння збору податків та забезпечення дотримання податкового законодавства в обох країнах.

Міністерство фінансів США заявило, що не надавало російській владі жодної податкової інформації з моменту початку російського вторгнення в Україну 24 лютого, а заява, оприлюднена у вівторок, офіційно оформляє призупинення.

"Це гарантує, що Сполучені Штати не надають жодної інформації, яка могла б сприяти збагаченню російського уряду шляхом збору податків або будь-яким чином сприяти переслідуванню російських дисидентів чи нападу на українських громадян або бізнес", – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Раніше про призупинення обміну податковою інформацією з росією та білоруссю "в рамках постійних зусиль із заподіяння економічного болю режиму президента Путіна" оголосила Велика Британія.

Німеччина також призупинила обмін інформацією з російськими та білоруськими податковими органами у зв'язку із вторгненням рф в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: