fbpx
Сьогодні
01:12 11 Лют 2022

Байден звернувся до громадян США з вимогою покинути Україну, використовуючи приватні види транспорту

Фото Reuters

Президент США Джо Байден звернувся до громадян Сполучених Штатів з вимогою покинути Україну, використовуючи приватні види транспорту, оскільки Росія і досі погрожує вторгненням.

У Державному департаменті США заявили про те, що американцям варто залишити Україну приватними або комерційними транспортними засобами. Про це йдеться в оновленні Travel Advisor Держдепу США від 10 лютого. 

У повідомленні попереджають, що Росія може влаштувати масові заворушення та бойові дії на території України. Тим, хто вирішить залишитися, радять дотримуватись правил безпеки.

До 10 лютого у Travel Advisor американцям лише радили розглянути можливість залишити Україну на приватних або комерційних транспортних засобах. 

Президент Джо Байден в інтерв'ю NBC також закликав американців негайно залишити Україну.

"Несхоже, що ми маємо справу з терористичною організацією. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація, і все може швидко зійти з ґлузду", – сказав Байден.

На запитання, який сценарій може спонукати Байдена направити війська для порятунку американців, які втікають з країни, президент США сказав: "Ні. Це світова війна, коли американці й росіяни почнуть стріляти одне в одного. Ми знаходимось в іншому світі, ніж будь коли".

Джо Байден додав, що США не відправлятимуть своїх військових до України для евакуації американців у випадку нової російської агресії.

"Це буде світова війна, коли американці та Росія почнуть стріляти один в одного", – заявив американський лідер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: