fbpx
Сьогодні
20:15 28 Січ 2022

"Це неправильний крок": Зеленський прокоментував евакуацію частини дипломатів з України

Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає неправильним рішення деяких країн евакуювати частину персоналу своїх дипломатичних представництв в Україні.

Під час пресконференції з іноземними журналістами глава держави назвав Білий дім «учасником інформаційної ситуації», що склалася на тлі стягування російських військ до кордону України:

«Бо Білий дім розуміє, що є ризики, вони постійно про це говорять, підтримують цю тематику і роблять її максимально гострою. Вважаю, що це помилка, тому що це такі сигнали, що так реагує світ. Світ реагує дуже потужно на таку інформацію».

На думку Зеленського, заклик до деяких дипломатів залишити Україну — це «неправильні, надмірні кроки, які нам не допомагають».

Раніше Володимир Зеленський закликав українців не панікувати через новини про загрозу вторгнення Росії в Україну та казав, що ситуація не змінилася порівняно з минулим роком.

Американське посольство в Києві оголосило, що скоротить штат співробітників дипустанов на тлі загрози російського вторгнення. У МЗС України назвали рішення передчасним.

За даними МЗС України, станом на 24 січня США, Велика Британія, Австралія та Німеччина повідомили про наміри вивезти частину персоналу посольств або членів сімей співробітників дипустанов через загрозу нової агресії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: