fbpx
Сьогодні
21:51 10 Лют 2022

Резніков заявив, що Росія продовжує активну мілітаризацію півострова Крим

Фото: Фейсбук / Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував блокування Росією акваторії Чорного та Азовського морів

Про це пише на своїй сторінці у Facebook міністр, повідомляє Рубрика.

За його словами, Росія продовжує активну мілітаризацію півострова Крим, продовжує використання тимчасово окупованої території як полігону.

"Наразі ми спостерігаємо і навчання, і накопичення зброї у зв'язку з цим. Відведення та введення підрозділів Збройних сил РФ, Перекриття акваторій Азовського та Чорного морів "для навчань", наголошує Резніков

Все це тактика повзучої окупації моря, яку вони використовують давно.

"Якщо не буде спільної реакції світу на ці спроби тиску, то подібну тактику Кремль і не тільки Кремль, може застосувати у всьому світі.

Наші партнери показали сильну відповідь постачанням зброї. Наразі очікуємо не менш сильну відповідь. Коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти,вони зрозуміють ціну своєї нахабності", резюмував міністр.

Нагадаємо, що 9 лютого експерти підтвердили, що Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів.

Про це повідомив керівник організації "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко.

"Не хочемо ніякої паніки, але це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт "морської блокади" українських портів. А паніки не треба тому, що при слові "блокада" першими будуть змінювати свої плани судновласники… Треба обєднати всі зусилля. Зараз", зазначається у повідомленні.

Як пише Клименко, "Чорне море в північно-західній частині перекривається до межі територіального моря України( 12 миль, морський кордон), в Азовському – від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

Експерт додає, що російське військове командування заборонило судноплавство в цих ділянках через нібито заплановані артилерійські та ракетні навчання їхнього флоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: