fbpx
Сьогодні
20:39 09 Лют 2022

Росія планує заблокувати судноплавство на великих ділянках Чорного та Азовського морів: яка причина

Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Експерти твердять, що Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів

Про це на facebook-сторінці повідомляє керівник організації "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко.

"Не хочемо ніякої паніки, але це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт "морської блокади" українських портів. А паніки не треба тому, що при слові "блокада" першими будуть змінювати свої плани судновласники… Треба обєднати всі зусилля. Зараз", зазначається у повідомленні.

Як пише Клименко, "Чорне море в північно-західній частині перекривається до межі територіального моря України( 12 миль, морський кордон), в Азовському – від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

Експерт додає, що російське військове командування заборонило судноплавство в цих ділянках через нібито заплановані артилерійські та ракетні навчання їхнього флоту.

Заборона почне діяти о 23:00 (за київським часом) 13 лютого і заявлений кінець – 23:00 (за Києвом) 19 лютого.

Як заявляє Клименко, Росія раніше не блокувала такі великі ділянки, через які проходять важливі морські шляхи до українських портів.

Нагадаємо, що 8 лютого Росія перекинула загін великих десантних кораблів із Середземного до Чорного моря для участі в "планових" військових навчаннях.

Наприкінці грудня американські журналісти з посиланням на джерела в розвідці повідомляли, що російське вторгнення може початися з морського узбережжя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: