fbpx
Сьогодні
12:54 03 Лют 2022

У місцях зберігання зброї та техніки від партнерів діє особливий режим охорони, – Резніков

Високоточне озброєння та техніка, які Україна отримує від міжнародних партнерів, посилено охороняється, що є однією з умов співпраці. Вже найближчим часом Україна продемонструє "новинки", яких раніше ЗСУ не отримували.

Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання Укрінформу щодо охорони та зберігання озброєння, які постачаються міжнародними партнерами.

"Особливий режим охорони на місцях зберігання військового озброєння і техніки партнерів – він посилений. Це, в тому числі, умови нашого співробітництва зі Сполученими Штатами, Великою Британією. Адже отримання засобів ураження і захисту високочутливих технологій, таких як Javelin (протитанкові керовані ракети – ред.) або NLAW (протитанкові гранатомети – ред.) – є умова, що вони зберігаються в особливих місцях під контролем. І наші партнери мають право перевірити чи дійсно ми виконуємо ці умови. Як ви бачите нам довіряють і продовжують збільшувати поставки "джавелінів", "нловів", і ми чекаємо деякі цікавинки, про які повідомимо пізніше, які раніше Україна не отримувала. Ми точно будемо все зберігати в належних умовах і в руки ворогу вони не потраплять", – запевнив міністр.

Резніков пообіцяв вже найближчим часом на військових навчаннях продемонструвати нові зразки озброєння, які Україна зараз отримує.

Довідка

1 лютого до Києва прибув черговий літак зі Сполучених Штатів Америки, який доставив 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї для потреб ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела інформували, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього можуть залучити близько 175 тис. військовослужбовців РФ.

У цьому зв'язку США, Велика Британія та інші міжнародні партнери надають Україні оборонне озброєння. Зокрема 18 січня до України прибули протитанкові засоби від Великої Британії.

Польща планує передати Україні боєприпаси, ПЗРК "Грім" і дрони різного типу

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: