fbpx
Сьогодні
08:45 09 Січ 2022

Президенти України та Польщі привітали країни з ювілеєм дипломатичних відносин

Президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда привітали країни з 30-річчям встановлення дипломатичних відносин

Відповідні пости глави держав розмістили на своїх сторінках у Twitter, повідомляє Рубрика.

"Сьогодні відзначаємо 30 років з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Польщею. Цінуємо наше стратегічне партнерство та справді дружні стосунки. Разом із президентом Анджеєм Дудою працюємо далі над новими історіями успіху України та Польщі", — йдеться у повідомленні у Twitter Зеленського двома мовами.

Президент Польщі Анджей Дуда, у свою чергу, теж подякував Зеленському за дружбу та запевнив у підтримці.

"Дякуємо Президенту Зеленському за дружбу та співпрацю. Польща підтримує Україну. Разом ми сильніші", — написав він у Twitter.

Щоб ознаменувати цю дату на фасадах Маріїнського палацу у Києві та Президентського палацу у Варшаві засвітилася ілюмінація у вигляді українського та польського прапорів.

Як відомо, Польща послідовно підтримує рух України до Євросоюзу та НАТО, а також боротьбу українців із російською агресією. Нещодавно президент Польщі виступив проти будь-якої політики поступок щодо Росії.

Нагадаємо, що у липні міністри закордонних справ України, Польщі та Литовської Республіки заявили про створення "Люблінського трикутника". Це тристороння платформа для політичного, економічного та соціального співробітництва між країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: