fbpx
Сьогодні
13:58 27 Гру 2021

У 2022 році Дуда буде більш активним у відносинах із Україною

Фото: president.gov.ua

У 2022 році президент Польщі Анджей Дуда буде більш активним у відносинах із Україною та Литвою.

Про це в коментарі РАР заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Якуб Кумох, передає Dziennik Gazeta Prawna.

"Ми плануємо ще більшу активність у відносинах з Україною і Литвою (країни Люблінського трикутника – ред.), підтримку реформ в Молдові і Грузії і боротьбу за територільну цілісність",- заявив Кумох.

Він також зазначив, що Дуда приділятиме значну увагу ініціативі Тримор'я, ініціатором створення якої він був, а також підтримуватиме білоруських опозиціонерів на чолі із Світланою Тихановською.

Президентський міністр повідомив, що в наступному році Дуда також буде активний за межами Європи. За його словами, Польща однією з найбільших країн Європи, відтак може собі дозволити глобальнішу політику. За його словами, польський лідер планує бути більш активним у регіонах Субсахарської Африки, Південної Америки та Азійсько-Тихоокеанського регіону. Зокрема, в наступному році плануються візити Дуди до країн Західної Африки, Південної Америки.

Кумох також повідомив, що президент Польщі хотів би прийняти в наступному році у Варшаві президента США Джозефа Байдена. Він підкреслив, що США залишаються найважливішим союзником Польщі, хоча між Варшавою і Вашингтоном є певні розбіжності. Однією з найбільших розбіжностей президентський міністр назвав ставлення до німецько-російської співпраці у контексті реалізації проєкту "Північний потік-2".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: