fbpx
Сьогодні
12:45 01 Січ 2022

Україна вітає Польщу з посадою голови в ОБСЄ

English version here

Фото: mfa.gov.ua

Польща починає головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ)

Голова МЗС України Дмитро Кулеба на своїй Twitter-сторінці привітав польського колегу Збігнєва Рау з початком головування.

Український голова МЗС висловлює сподівання на плідну співпрацю задля захисту принципів ОБСЄ, а саме права держав обирати власне майбутнє, відновлення поваги до міжнародного права та територіальної цілісності України.

"Польща приймає головування ОБСЄ в той час, коли держави-учасники стикаються з численними викликами для миру та безпеки. Справжній діалог між ними має базуватися на принципах міжнародного права та твердої відданості існуючим інструментам та методам ОБСЄ. Наша амбіція – щоб ОБСЄ діяла якомога ефективніше", – заявив міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау.

"Головною метою польського головування буде діяльність, спрямована на врегулювання регіональних та заморожених конфліктів за підтримки структур ОБСЄ. Намір Польщі – діяти як чесний посередник і медіатор між усіма зацікавленими сторонами", – повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Збіґнєв Рау офіційно прийме головування Польщі та окреслить його пріоритети на засіданні Постійної ради ОБСЄ, яка відбудеться 13 січня у Відні.

Польща буде співпрацювати в межах так званої Трійки ОБСЄ – відповідно, зі Швецією та Північною Македонією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: