fbpx
Сьогодні
19:27 03 Гру 2021

Нацбанк вперше призупинив ліцензію колекторської компанії через скарги споживачів

Національний банк вперше призупинив ліцензію колекторської компанії через скарги споживачів на порушення етичної поведінки.

Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

"Національний банк вперше застосував захід впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій. Систематичність порушень та обсяг звернень громадян щодо неетичної поведінки під час врегулювання простроченої заборгованості цією фінансовою установою вплинула на застосування саме такого заходу впливу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що йдеться про колекторську компанію ТОВ "Кредитпромінвест".

Національний банк тричі упродовж року застосовував заходи впливу до цієї компанії у вигляді накладання штрафів за порушення вимог щодо етичної поведінки. Тому, як зазначають в НБУ, такі порушення можна кваліфікувати як систематичні.

На період зупинки ліцензій колекторська компанія втрачає право:

  • укладати договори (продовжувати строк діючих договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких були видані ліцензії та дію яких тимчасово зупинено;
  • укладати договори (уносити зміни до діючих договорів) про надання фінансових послуг, що мають як наслідок збільшення їх зобов'язань перед клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких були видані ліцензії.

З відкритих джерел відомо, що ТОВ "Кредитпромінвест" отримало ліцензію на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг 20 лютого 2020 року.

Власником та директором компанії є Руслан Малиновський.

Як випливає з даних Опендатабот, Малиновський також є директором компанії, що спеціалізується на професійній, науковій та технічній діяльності. При цьому, він також зареєстрований як фізична особа – підприємець, що надає послуги комп'ютерного програмування.

У мережі можна знайти відгуки на роботу "Кредитпромінвест", у яких стверджуєтся, що компанія займається телефонним терором, погрозами фізичної розправи тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: