fbpx
Сьогодні
22:58 17 Вер 2021

Малюська заявив, що закон про олігархів навмисне затягують до наступних виборів

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що розгляд закону про олігархів затягують. За його словами, олігархи намагаються зробити так, щоб цей документ не встигли ухвалити до наступних парламентських виборів.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Було цілком зрозуміло, що олігархи зроблять все можливе, щоб цей законопроєкт не прийняли. Ми не розуміли чітко, який буде план дій. Він зараз став зрозумілий: максимально затягнути процес до наступних парламентських виборів", – сказав Малюська.

Міністр зазначив, що саме тому проєкт закону відправили на розгляд у Венеційську комісію.

"При всій повазі до Венеційської комісії, але тут використано інструмент, який знають всі юристи: якщо ви хочете затягнути процес, закиньте його в повільну інституцію", – додав він.

Довідка

1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія). Водночас спікер зауважив, що регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт, направлений до Венеційської комісії, без її висновків.

17 вересня члени Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд поправок до другого читання законопроєкту. Вони мають намір розглянути усі впродовж одного засідання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: