fbpx
Сьогодні
21:44 18 Сер 2021

Румунія підтвердила участь у саміті "Кримська платформа"

Румунія візьме участь у саміті Кримської платформи: буде представлена на високому рівні.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Як зазначається, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ході телефонної розмови ознайомив радника президента Румунії з європейських справ Леонарда Орбана з підготовкою до саміту Кримської платформи та його змістовним наповненням.

"Зі свого боку Леонард Орбан підтвердив незмінність підтримки Румунією суверенітету й територіальної цілісності України, а також наголосив на тому, що румунська сторона буде представлена на цьому важливому заході на високому рівні", – йдеться в повідомленні.

Окрема увага була приділена реалізації Україною дієвих зусиль задля досягнення стратегічної мети – вступу до Європейського Союзу. Відбувся обмін думками щодо важливості фіксації європейської перспективи України та подальшої підтримки цієї ідеї з боку Румунії.

Ігор Жовква та Леонард Орбан обговорили стан опрацювання низки двосторонніх проектів, зокрема у сфері інфраструктури та прикордонного співробітництва, спрямованих на посилення зв'язків між Україною та Румунією.

Співрозмовники позитивно оцінили взаємні кроки щодо пожвавлення двосторонньої співпраці у сферах, що становлять спільний інтерес. Вони також погодилися з важливістю подальшої підтримки високої динаміки двосторонніх контактів задля прогресу у врегулюванні окремих чутливих питань українсько-румунського порядку денного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: