fbpx
Сьогодні
21:14 17 Сер 2021

Обшуки у тимчасово окупованому Криму завершилися незаконними арештами, - Денісова

Фото: "Крымская солидарность"

Підконтрольні Російській Федерації так звані "суди", обрали трьом з п'яти затриманих кримських татар запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова, інформує Рубрика.

За її словами Раіф Февзієв перебуватиме в СІЗО м. Сімферополя до 12 жовтня, а Джеббар Бекіров до – 11 жовтня. Їм інкриміновано «організацію діяльності "Хізб ут-Тахрір". Рустем Таїров, за "звинуваченням в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", перебуватиме в СІЗО до 11 жовтня.

Також Рустему Мурасову та Зауру Абдуллаєву обиратимуть запобіжні заходи завтра.

"Обшуки співробітниками ФСБ, ОМОНу та центру протидії екстремізму РФ у помешканнях кримських татар були проведені без допуску адвокатів та вручення відповідних процесуальних документів кримськотатарською мовою, рідною для затриманих, що є порушенням 6 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", – розповіла Денісова.

Вона наголосила, що переслідування окупаційною владою кримських татар є релігійно вмотивованими та вимагаю негайно звільнити наших співгромадян.

Також Денісова закликала міжнародну спільноту посилити тиск на країну-агресора для припинення цинічних переслідувань за політичними та релігійними мотивами корінного народу України – кримських татар.

Як повідомляла Рубрика, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що  в 5 будинках кримських татар в окупованому Криму відбуваються обшуки.

Омбудсмен закликала міжнародне співтовариство відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади і посилити тиск на РФ, з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

Після обшуків були затримані Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв, імам Раїф Февзієв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: