fbpx
Сьогодні
15:54 17 Сер 2021

Іспанія підтвердила свою участь у саміті "Кримська платформа"

Новий міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено приїде в Україну 23 серпня для участі в установчому саміті міжнародної платформи по деокупацію Кримського півострова – Кримська платформа.

Про це повідомляє МЗС України, передає Рубрика.

"Глава іспанської дипломатії підтвердив, що представлятиме Королівство Іспанія на інавгураційному саміті Кримської платформи. Дмитро Кулеба висловив вдячність за це важливе рішення та зазначив, що з нетерпінням чекає іспанського колегу 23 серпня в Києві", – йдеться в повідомленні.

Глава української дипломатії Дмитро Кулеба привітав колегу з призначенням і висловив упевненість в тісній співпраці для подальшого розвитку відносин України та Іспанії.

Іспанський дипломат запевнив у твердій підтримці Іспанією суверенітету і територіальної цілісності України.

"Міністри також домовилися розпочати підготовку до першого в історії українсько-іспанських відносин візиту Прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса до України", – підкреслюють на Михайлівській.

Зазначимо, що підтверджених учасників саміту вже більше 40.

Як повідомляла Рубрика, перший саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня в Києві. Основна місія – вивести тему Криму на вищий рівень.

"Кримська платформа" працювати на кількох рівнях. Перший – вищий політичний рівень, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий – рівень керівників МЗС і Міноборони. Третій – міжпарламентський рівень. Четвертий – рівень неурядових експертів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: