fbpx
Сьогодні
12:13 07 Лип 2021

Блінкен назвав п'ять ключових кроків України для вдалого впровадження всіх реформ

Фото ОПУ

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, якими повинні бути основні кроки України для вдалого впровадження усіх необхідних реформ.

Про це він заявив під час Ukraine Reform Conference у Вільнюсі, передає "Європейська правда".

Перше, на чому наголосив Блінкен – це схвалення законопроектів щодо Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони повинні відбутися в такому вигляді, аби гарантувати прозорий вибір суддів.

Друга позиція – відбір керівництва НАЗК та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Уся процедура в обох випадках повинна бути прозорою, наголосив Блінкен.

Третє – збереження корпоративного управління держпідприємствами за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку.

Четвертим кроком американський держсекретар назвав реформу СБУ. Йдеться насамперед про передачу функції боротьби з економічними злочинами іншому відомству.

Останній, п'ятий крок – покарання за корупційні злочини людей, які займають високі державні посади. Блінкен нагадав, що з 2014 року до відповідальності за це не притягнули ще жодного чиновника.

"Немає нічого важливішого для майбутнього України – безпечної, процвітаючої, демократичної – ніж зменшення масштабів корупції", – наголосив Блінкен.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні у межах робочого візиту до Литви відбулась зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Після зустрічі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членство в Євросоюзі та НАТО. 

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

Також у Литві міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: