fbpx
Сьогодні
11:50 07 Лип 2021

Україні потрібен вичерпний перелік реформ для наступного кроку інтеграції з НАТО, - Зеленський

English version here

Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі (Литва), передає "Укрінформ".

"Згоден, що ключ до позитивного рішення наших євроатлантичних прагнень – це передусім успіх наших реформ. І ми будемо і надалі робити все, щоб прискорити темп реформ, в тому числі в рамках виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО. Але вже ж сьогодні ми б хотіли отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить Україні перейти до наступного кроку нашої інтеграції з Альянсом", – сказав Зеленський.

Він зазначив що Україна хоче мати узгоджені з НАТО критерії та конкретні маркери, за якими надалі будуть оцінювати успішність реформ і готовність нашої держави до членства в Альянсі.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні у межах робочого візиту до Литви відбулась зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Після зустрічі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членство в Євросоюзі та НАТО.

Також у Литві міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: