fbpx
Сьогодні
18:34 04 Лип 2021

У "Слузі народу" заявили, що принцип нарахування податку на доходи фізичних осіб може бути змінений

Фото: sluga-narodu.com

Зміна принципу нарахування податку на доходи фізичних осіб є ключовою для реформи децентралізації.

Про це під час конференції Житомирського обласного осередку політичної партії «Слуга Народу» заявив голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування, народний депутат від фракції «Слуга Народу» Віталій Безгін.

«Чи має громада мотивацію залучати інвестора, якщо потенційні податки сплачуватимуться не до її бюджету, а до якогось міста-мільйонника? Безумовно, ні. Однак у багатьох громадах нині так і відбувається, бо ПДФО нараховується за місцем реєстрації підприємства. Саме тому зміна принципу нарахування податку на доходи фізичних осіб є ключовою для реформи децентралізації», – зазначив депутат.

За його словами, для забезпечення цих змін є Указ Президента та працює робоча група, яка має трансформувати нарахування податків у громадах.

«Цей податок має сплачуватися або за місцем розташування виробничих потужностей, або там, де працівники отримують послуги. Але точно не там, де підприємство зареєстроване і де просто ставиться печатка. Ми будемо боротися за кожну громаду і за наповнення її бюджету. Ця зміна є ключовою», – наголосив Безгін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: