fbpx
Сьогодні
17:49 03 Лип 2021

"Символ відродження регіону": у Житомирі "Слуги народу" розповіли про плани розвитку міжнародного аеропорту

English version here

У Житомирському аеропорті відбулась конференція обласної організації партії «Слуга Народу».

Про це повідомляє пресслужба політсили.

«Місце для конференції обрано не випадково. Житомирський аеропорт – це символ відродження Житомирщини. На цьому тижні він отримав статус міжнародного, оголошені тендери на реконструкція злітної смуги. Це тільки перший крок», – розповів у вітальному слові народний депутат України, голова Житомирського осередку партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

У роботі конференцій взяли участь голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, міністр інфраструктури Александр Кубраков, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова облради Володимир Федоренко, житомирський міський голова Сергій Сухомлин, народні депутати України, фракція «Слуга Народу» та більше 100 делегатів з усіх громад Житомирщини.

слуга народу житомирська область

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков назвав дуже важливою подією надання Житомирському аеропорту ім. Корольова статус міжнародного.

«Ця дуже важлива подія означатиме, що за рік тут можуть здійснюватися регулярні міжнародні рейси», – повідомив міністр.

За його словами, ще потрібно реконструювати та продовжити злітну смугу, це потребує значного фінансування.

кубраков

«Аеропорт на балансі Житомирської міської ради, і з боку держави ми забезпечимо необхідну субвенцію, бо такі великі інфраструктурні проєкти міські громади не можуть самостійно фінансувати», – сказав Кубраков.

Крім того, за його словами, почнеться електрифікація ділянки Житомир – Новоград-Волинський. Через її відсутність швидкісні потяги обходять Житомир, але після здійснення всіх робіт вони зможуть зупинятися у місті.

Таким чином, Житомирщина стане великим логістичним центром із міжнародною трасою, повноцінним залізничним сполученням та аеропортом.

кубраков житомирщина

«Ми хочемо будувати привабливу країну, куди б приходили інвестори, туристи, наші громадяни, що виїхали за кордон. Причому будувати і на рівні країни, і на рівні кожного ОТГ. Щоб привабливим був в'їзд не тільки в країну, а й в область, обласний центр, кожне село. Ми робимо для цього дуже багато», – сказав Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

слуга народу житомирська область

Головним пріоритетом діяльності команди «Слуга Народу» є розвиток країни та масштабні реформи. В першу чергу, це створення нової інфраструктури в самому широкому сенсі. Серед першочергових: судова реформа, освіта та охорона здоров'я, розвиток самоврядування, децентралізація, народовладдя.

«Глибоко переконаний, що після нашої команди, нашої спільної роботи від Президента до місцевих депутатів залишаться десятки лікарень та амбулаторій, сотні шкіл та дитячих садочків, тисячі кілометрів доріг. І це буде найбільший результат нашої діяльності», – відзначив Арсеній Пушкаренко.

Також Олександр Корнієнко закликав громадян бути більш активними та включатися в політичний процес не тільки в період виборів. Адже саме від активності кожного громадянина залежить вектор розвитку країни. Для залучення громадян до вироблення та обговорення реформ, по всій Україні: у районах, містах та громадах будуть створюватися партійні офіси.

пушкаренко корнієнко

«Слуга Народу» – це партія влади, яка отримала безпрецедентний рівень довіри з боку людей. Спочатку на президентських та парламентських виборах у 2019 році, згодом, у 2020 році – на місцевих. Тому команда «Слуга Народу», не зважаючи на шалений супротив та тиск з боку опонентів, відчуває свою відповідальність що відбувається в країні. «У нас нема права на помилку, адже люди нам вірять та покладають на нас надії», – сказав Арсеній Пушкаренко.

Нагадаємо, 30 червня Кабмін надав аеропорту "Житомир" статус міжнародного з цілодобовим часом роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: