fbpx
Сьогодні
16:23 20 Чер 2021

Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що РНБО має накладати санкції щодо іноземних компаній та громадян, однак не власних громадян.

Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода, коментуючи непідтримку санкції проти Віктора Медведчука та Тараса Козака.

"Якщо ми говоримо про канали або про громадян України, я вважаю, що, згідно закону про санкції (я вже багато про це говорив), санкції можна застосовувати до іноземних суб'єктів господарювання або іноземних громадян, кого ми не можемо, скажемо так, дістати через українське законодавство, через український суд. По всіх інших, особливо якщо мова йде про тероризм, у нас інші статті. У нас і державна зрада. Якщо ми говоримо, наприклад, про народних депутатів України, то там все чітко – тероризм, державна зрада. Будь ласка, кримінальна справа. Суд визнає і таке рішення буде ухвалене", – вважає Разумков.

Спікер парламенту наголошує, що попри власну позицію він повинен діяти в межах чинного законодавства.

"Я точно користуюся регламентом Верховної Ради України. І вважаю, що по-іншому бути не може. Ухвалювати закони з порушенням закону, то їх потім ніхто не буде виконувати. А якщо ти і дієш в порушення своїх якихось внутрішніх бачень, це теж неправильно", – підкреслив Дмитро Разумков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: