fbpx
Сьогодні
13:01 20 Чер 2021

Разумков заявив, що за рік не варто очікувати України в НАТО

За рік Україна не має можливості вступити до НАТО.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков у інтерв'ю Радіо Свобода.

"Давайте відверто. Якщо ми говоримо про найближче майбутнє, то це який термін? Для кожного він свій. Сказати, що це відбудеться через рік? Ні. Давайте будемо відверті, за рік це зробити ми не зможемо. Є позиція, яку ми чуємо від наших іноземних партнерів. Їх треба буде переконувати", – зазначає Разумков.

Він додає, що Україна має провести багато реформ для того, щоб відповідати і стандартам НАТО в плані обороноздатності, і в плані стандартів забезпечення української армії. Разумков певен, що з часом Україні вдасться вступити до НАТО, однак шлях до цього буде непростий. Водночас щодо можливості вступу України до НАТО за 10 років Разумков називає теоретично можливим.

Спікер Ради нагадав, що парламент наразі  "багато що робить" для руху до НАТО.

"Якщо ми говоримо про реформи, їх багато. Вони не завжди пов'язані з безпосередньо армією. НАТО – це не лише військовий блок, це і гуманітарна організація. І співпраця по багатьох напрямках сьогодні є. І я впевнений, що буде продовжуватися. Те, що буде залежати від парламенту (ми можемо подивитися не на словах, а на конкретних діях), ми робили, робимо і будемо робити", – підкреслив голова Верховної Ради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: