fbpx
Сьогодні
18:35 20 Чер 2021

У "Слузі народу" заявили, що до переговорів щодо Донбасу потрібно запросити США

Для чого президенту України Володимиру Зеленському потрібно везти на зустріч з президентом США Джо Байденом оновлений варіант Мінських угод, розповіла народний депутат зі "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

Про це пише "Україна 24".

"Що таке Мінські домовленості? Це та отруйна спадщина, яка нам дісталась. Звичайно, вона нам не подобається, але, на жаль, у рамках міжнародного права це єдиний формат, який зараз у нас існує. Ми бачимо, що він не працює, що був певний прогрес з питань ув'язнених, але більше нічого не відбувається. Для того, щоб це оновити, нам потрібно створити якісь нові можливості для цього формату", — сказала вона.

Ясько зазначила, що США можуть допомогти змінити формат переговорів.

"США — це та політична сила, яка може забезпечити нову хвилю цих переговорів. І для нас це важливо, не тільки для мінського формату, але й для Кримської платформи, куди будуть залучені різні країни. Важлива роль США, тому що ми бачимо, що в нормандському форматі не той результат, який Україна хоче отримати. Ми хочемо миру і конкретних досягнень, але Росія не зважає на це. Потрібно так оновити, щоб Росія почала це брати до уваги. Без США тут ніяк", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: