fbpx
Сьогодні
22:29 19 Чер 2021

У ТКГ пояснили, як вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу

Мінські угоди в нинішній редакції не здійсненні і вимагають доопрацювання. Таку думку висловила членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу Тетяна Іванова.

За її словами, Україні слід домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори по Донбасу, передає zaxid.net.

"Дійсно, Мінські угоди недосконалі. Вони підписувалися в тих умовах, в яких підписувалися. Навряд чи в тих умовах було можливо підписати інше. Але ми повинні працювати з тим, що є. Абсолютно вірно сказав перший президент України, що поки не будуть внесені корінні зміни в угоди, ми не зможемо просуватися, оскільки в Мінських угодах не гарантована складова безпеки для виконання багатьох пунктів. І поки не будуть внесені такі зміни, щоб можна було гарантувати безпеку виконання інших пунктів Мінських угод, в них не можна просунутися", – пояснила Іванова.

Учасниця української делегації в ТКГ розповіла що міжнародним партнерам важливо доносити про зміни в частині реформи децентралізації.

"Тому тепер вимоги змін Конституції про якісь особливі статуси, з огляду на те, що у нас пройшла децентралізація, повинні бути переглянуті", – вважає Іванова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: