fbpx
Сьогодні
14:38 19 Чер 2021

У ТКГ пропонують переписати Мінські угоди

Україна повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.

Про це на телеканалі "Україна 24" заявила членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

"Дійсно, Мінські угоди недосконалі. Вони підписувалися в тих умовах, в яких підписувалися. Навряд чи в тих умовах було можливо підписати інше. Але ми повинні працювати з тим, що є. Абсолютно вірно сказав перший президент України, що поки не будуть внесені корінні зміни в угоди, ми не зможемо просуватися, оскільки в Мінських угодах не гарантована складова безпеки для виконання багатьох пунктів. І поки не будуть внесені такі зміни, щоб можна було гарантувати безпеку виконання інших пунктів Мінських угод, в них не можна просунутися", – пояснила Іванова.

Учасниця української делегації в ТКГ розповіла, на яких підставах вимагати перегляду Мінських угод:

"Потрібно доносити до наших міжнародних партнерів, що коли підписувалися Мінські угоди, у нас ще не пройшла реформа децентралізації, на той момент місцева влада не мала стільки повноважень, у нас не було місцевих громад, які зараз мають великий обсяг повноважень, більше, ніж районні і обласні ради. Тепер вимоги змін Конституції про якісь там особливі статуси, з огляду на те, що в нас пройшла децентралізація, повинні бути переглянуті. Але Росії це не цікаво, в них імперські інтереси, тому вони навіть не розглядають ці питання. Але це важливо доносити до міжнародної спільноти".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: