fbpx
Сьогодні
19:32 19 Чер 2021

Меркель згадала Донбас і Крим під час промови про напад Німеччини на СРСР у 1941 році

Фото: Reuters

Анексія Росією українського Криму та підтримка сепаратистів на сході України – порушення міжнародного права. Для Німеччини, як і для всього Європейського Союзу, це неприйнятно.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у промові з нагоди 80-річчя напад Німеччини на СРСР 22 червня 1941 року, повідомляє DW.

"Німеччина, як і весь Європейський союз, вважає неприйнятним, що Росія анексією Криму і масштабною підтримкою сепаратистів на сході України порушили міжнародне право і цим поставила під питання європейський післявоєнний лад", — сказала вона.

При цьому Меркель заявила про необхідність діалогу з Росією і згадала про історичний зв'язок Німеччини і Росії.

Канцлер заявила, що ФРН визнає відповідальність за злочини нацистів. "Для нас, німців, це — привід для сорому", — сказала вона і згадала про мільйони жертв Другої світової війни на російській, українській і білоруській територіях, а також в країнах Балтії.

Меркель особливо відзначила політику президента СРСР Михайла Горбачова, завдяки якій Німеччина змогла мирно возз'єднатися в 1990 році.

Канцлер ФРН торкнулася й недавніх подій на пострадянському просторі. З великим жалем вона висловилася про те, що "активність громадянського суспільства в Росії, а також в Білорусі, останнім часом обмежена — більш того, стала неможливою".

"Коли мирні демонстранти і неугодні представники опозиції опиняються за ґратами, це накладає важкий відбиток на наші відносини", — підкреслила Меркель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: