fbpx
Сьогодні
18:20 13 Чер 2021

У центрі Києва відкрили безкоштовний пункт сортування сміття Plastic Club

Що можна зробити, щоб на планеті було менше сміття? Почати з себе. Тепер це зробити простіше, якщо ви живете в Києві. Команда ресторанів "Привіт" відкриває пункт безкоштовного прийому вторсировини Plastic Club прямо на Золотих Воротах. Розповідаємо, що можна здати, коли і навіщо.

Сортування сміття давно вже не просто модно. Це звичка, яка вкорінилася в побуті багатьох людей. Забрати пластикову пляшку з собою, помити пакет з-під соку і зберегти пакування  з-під бальзаму для волосся — дії, до яких можна прийти не одразу, але які після усвідомленого рішення доводяться до автоматизму.

Питання: що з цим робити далі? Відправляти в пункти прийому вторсировини. Тепер в Києві їх стало на один більше — Plastic Club від Привітів працює в тестовому режимі з суботи, 12 червня.

Plastic Club — місце, куди здають на переробку весь пластик з Китайського, Тайського та В'єтнамського Привітів. Але крім цього, здати вторсировину на переробку може кожен охочий за певним графіком абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно просто привезти чисту, суху і максимально укомплектовану вторсировину на локацію. Її подальшою утилізацією займається організація Ecola.

Зібрану сировину забирають кур'єри (еколери), які відвозять його на сортувальну станцію Ecola. Там сировина сортується на 40+ фракцій, накопичується, пресується в тюки вагою по 300-400 кг і передається на переробку або на високотемпературну утилізацію.

Важливо! Plastic Club не приймає органічне сміття, медичні і фармацевтичні відходи.

З суботи 12 червня Plastic Club працює в тестовому режимі за графіком:

  • Середа 16:00-20:00
  • Субота – неділя 11:00-18:00

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: