fbpx
Сьогодні
19:13 08 Чер 2021

У ТКГ заявили про цинізм Росії на переговорах щодо Донбасу

Фото Reuters

Росія на переговорах щодо Донбасу ніколи не піднімає питання про звільнення або обмін своїх полонених, на відміну від України.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі шодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Мені доводиться спілкуватися з родичами наших полонених. Звичайно, це дуже важко, я б сам хотів що завгодно зробити, щоб повернути людей і не відчувати болю, який виходить від їхніх рідних. Але тут нічого не поробиш. Росія, на жаль, відноситься до своїх людей, які у нас утримуються в місцях обмеження волі, як до товару. І поки в неї не з'явився якийсь цікавий об'єкт для обміну, вона просто не йде на обмін", – пояснив член української делегації в ТКГ.

За його словами, "така, на жаль, цинічність російської політики, і тут важко щось зробити".

"Щодня я читаю в новинах, що СБУ затримала якогось агента ФСБ або ще когось – тоді у мене виникає надія, що серед цих людей все-таки знайдеться хтось, хто дійсно дорогий Путіну, Росії як агент, як носій інформації, і вона тоді захоче когось поміняти. Поки що, ймовірно, немає в нас такого об'єкта для обміну. ​​А говорити про якісь людські мотиви для обміну з тією стороною, на жаль, не є можливим. На відміну від нас, вони (росіяни – ред.) не ставлять на ТКГ питання про звільнення або обмін своїх людей. Це незрозуміло нам, але це факт", – заявив Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: