fbpx
Сьогодні
18:06 07 Чер 2021

У ТКГ щодо Донбасу сказали, чи будуть обговорювати долю Протасевича

Тристороння контактна група (ТКГ) щодо Донбасу поки не планує обговорювати долю заарештованого в Білорусі опозиційного журналіста Романа Протасевича, якого бойовики "ЛНР" звинувачують в участі в війні на Донбасі.

Про це повідомила на телеканалі "Україна 24" членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

"Чи будуть щось пропонувати з приводу Протасевича – побачимо. Я не думаю, що це буде винесено на обговорення у ТКГ, принаймні зараз. Можливо, у майбутньому таке може бути, зараз я не бачу, щоб це питання було винесене", – повідомила вона.

На запитання, чи може українська делегація в ТКГ вплинути на позицію Росії, Іванова відповіла:

"Українська делегація готова до будь-яких змін позиції Росії. Але ми не очікуємо, що вони змінять позицію. Остання їхня позиція була, що вони не відкриють КПВВ через відсутність гарантій безпеки. Україна декілька разів надавала такі письмові гарантії. З непідконтрольних територій постійно ідуть обстріли, а потім Україну звинувачують в тому, що немає безпеки".

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" заявили, що заарештований у Білорусі опозиційний журналіст Роман Протасевич воював на Донбасі снайпером у батальйоні "Азов". Вони відправили до Білорусі "слідчих", щоб ті допитали Протасевича. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Протасевичу в "ЛНР" загрожує смертна кара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: